Disclaimer!

Clubul Econosofia este un club studenţesc de elită, diferit de restul organizaţiilor studenţeşti pentru că nu permite oamenilor care nu au activitate în club să se numească membri ai acestui club. Cei care merită sa fie recomandaţi de clubul nostru sunt prezentaţi în aceasta sectiune. În aceste condiţii, dacă o anumită persoană are nevoie de o recomandare cu privire la activitatea unui actual sau fost membru Econosofia, vă rugăm insistent să nu ezitaţi în a ne contacta la adresa de e-mail contact@econosofia.org pentru a primi mai multe detalii.

Generaţia 2011 – 2012

Cezara Suman, Community Manager (cezara.suman@econosofia.org)

Econosofia.
Pe scurt: idei…multe idei superbe, studenti ambitiosi, pasionati si activi, hotarati sa construiasca o societate mai buna, oportunitati de dezvoltare si nu in ultimul rand provocare continua.
Aici am invatat sa gandesc altfel, am descoperit economia din mai multe perspective, am trait acel sentiment de „feeling like-minded” cu oamenii pe care i-am intalnit si am cunoscut personalitati remarcabile din domeniul economic care continua sa ma inspire.
Imagineaza-ti o gradina mica, simpatica, insorita care te invita sa iti cultivi liber ideile. Trebuie insa sa ai grija de ele ca sa le vezi inflorind. Pentru aceasta, nu uita ca ai intotdeauna pe cineva alaturi care crede in ele si se bucura sa te ajute. Dand un nume tuturor celor de mai sus, n-as ezita zicand simplu si frumos: Econosofia. 

Andreea Avramescu (andreea.avramescu@econosofia.org)

Ce a insemnat si inseamna Econosofia pentru mine se rezuma la „viata”. Econosofia mi-a dat viata prin intalnirile interminabile in care eu insami dadeam viata tuturor ideilor economice care la randul lor dadeau viata lumii.
Econosofia a fost masina mea virtuala pe care am experimentat ce nu puteam experimenta doar pe mine; a fost viata in viata. 

Andra Anoaica (andra.anoaica@econosofia.org)

Pun suflet in tot ceea ce fac si chiar cred ca pot lasa lumea un pic mai bine decat am gasit-o. Sunt mereu in cautare de idei noi si oameni faini. De aceea cred ca Econosofia mi s-a potrivit ca o manusa. 

sadhsahjdgsajhg

kjasdhksjahdkjsahd 

Razvan Raducanu (razvan.raducanu@econosofia.org)

Econosofia este un brand. Pe care il imprumuti. Profiti de munca celor dinaintea ta care au creat un mediu in care poti sa te dezvolti. Ideea de apartenenta la un grup, de identificare cu o imagine, cu o idee, iti da o stare de siguranta de sine. Pentru ca alaturi de oameni care au aceleasi interese si scopuri si tu reusesti sa te dezvolti mai mult si sa dai si mai departe, exponential. Econosofia este o abatere de la traseul standard de dezvoltare al unui economist in societate, un factor exogen pe care nu il dozezi cat de mult sa te influenteze. Inveti sa gandesti, sa te exprimi, sa intelegi economia si sa nu o mai inveti mecanic, sa dai mana cu cei mai buni din domeniu si ei sa-ti spuna ca asteapta de la tine sa faci mai mult decat ei. Vreau sa fac un model de Econosofia in orice grup de lucru din care voi face parte. Pentru ca Econosofia este un club de excelenta. 

Theodor Vladasel (theodor.vladasel@econosofia.org)

În trei ore am împachetat un an din viaţă. Cu tricoul cu Econosofia cu tot, ca să-mi aducă aminte de toate discuţiile aprinse şi contradictorii, de toate brainstorming-urile interminabile, de toate feedback-urile, de toate ieşirile şi amiciţiile. Econosofia, nu fi ca economia României, te rog, creşti!

kajsdhaskjdhasd 

Luiza Pandioniu (luiza.pandioniu@econosofia.org)

Sufletul se hraneste cu vise si creste din impliniri!
Cat poate creste un om intr-un an? Un an eco arata ca o functie exponentiala(putere pozitiva supraunitara bineinteles).
Da, Eco m-a invatat sa scriu si mi-a dat voie sa o fac in stilul meu, nu mi-a impus formalismul pe care poate il asociez cu un maro- nu il pot purta, nu imi face placere.
Ceea ce am primit a fost un vis la care nazuiam de mult: prieteni, oameni care isi asuma ca ii intereseaza economia si ca vor sa afle, chiar daca aceasta presupune anularea pozitiei de afi cool.
Toate aceste soft skills trebuie fundamentate, iar scheletul este macroeconomia re-construita in mintea noastra prin intalnirile de Eco: de ce sa creasca BCE rata? etalon anul au din nou? oare unde vor zbura totusi PIIGS? cat de mare poate fi insa acel „BRIC” in the wall?
Eco. Punct. Dar fara sfarsit! 

sdakjhfdsakjfhsdafkjh 

Georgiana Pandioniu (georgiana.pandioniu@econosofia.org)

Incredere. Creativitate. Informare constanta. Cam asta inseamna Econosofia pentru mine. 

asdf sa f sadfsd sd 

asf sadf sadf safd 

sdasdfdasfdfs fs 

kjsda fskdjhafkjdashfkjh  kjfdh  

Cristina Epure (cristina.epure@econosofia.org)

Am descoperit Econosofia în al doilea an de facultate şi pot spune că intrarea în comunitate mi-a schimbat anii de studenţie. Aici am cunoscut oameni minunaţi, pasionaţi, gata să-şi depăşească limitele, alături de care am dezbătut, am zâmbit şi m-am dezvoltat atât personal cât şi profesional. 

sdfdsafsa

asdfsdfa

asdfsadfds

Alumni

2010 – 2011

Roxana Popescu, Preşedinte (roxana.popescu@econosofia.org)

Econosofia a insemnat pentru mine locul unde timpul se opreste putin in loc in goana lui spre necunoscut si incertitudine. Aici am invatat sa mai cred ca se poate schimba ceva, am gasit oameni pasionati care se straduiesc sa inteleaga mecanismele din spate pentru a le imbunatati, care an de an incearca sa faca o treaba si mai buna cu EMG’ul si care vor sa dea cat mai mult chiar si cand nu primesc asa mult in schimb. Pentru mine a fi econosofist, inseamana sa stii mereu ca exista o mana de oamneni care gandesc ca tine chiar si cand va contraziceti si care iti fac studentia putin mai frumoasa

Mircea Cernea (mircea.cernea@econosofia.org)

PM Economics through a Macrofying Glass Summer School 2011

 

Roxana Dumitru (roxana.dumitru@econosofia.org)

Econosofia reprezinta locul in care ma simt oricand confortabil. Este grupul de oameni cu mentalitati diferite si spirite efervescente gata oricand sa inceapa discutii incitante,  cu idei si solutii originale, ascunde un mediu plin de optimism, initiativa, spirit de echipa, colaborare, comunicare si distractie. Este cea care te face sa vrei mai mult, sa aflii mai mult, sa crezi mai mult! 

Marian Zechiu (marian.zechiu@econosofia.org)

Experienta incredibila, oameni minunati, clipe de neuitat!

Vlad Vasilescu (vlad.vasilescu@econosofia.org)

Unul dintre motivele care m-au determinat sa aplic in Econosofia este tocmai aceasta sectiune a testimonialelor pe care o citesti acum. Am fost impresionat de pasiunea oamenilor de aici si determinarea lor de a aduce o contributie pozitiva societatii prin economie – canal ce pare atat de des tratat cu superficialitate de catre decidenti.   Econosofia creeaza relatii valoroase intre oameni. 

Bianca Guţă (bianca.guta@econosofia.org)

Cred ca cel mai important lucru învățat aici este diferența dintre „a ști” și „a înțelege”. Pasiunea membrilor pentru economie mă face să cred că o schimbare în bine a societății este foarte probabilă. 

 lkdsahjfljdashf 

2009-2010

Ştefania Apostol, Preşedinte (stefania.apostol@econosofia.org) Ştefania Apostol

Econosofia este locul unde am descoperit oameni care m-au impresionat încă din prima clipă, oameni ce mă inspiră, mă fascinează chiar prin respectul impus de inteligenţa lor, niciodată arogantă. Totodată, ei sunt prietenii cu care am râs, am zâmbit, am dezbătut, am lucrat cot la cot (şi mai lucrez) pentru a ne vedea visele devenite realitate, pentru  a afla răspunsuri la întrebările „chinuitoare”, pentru a ne bucura de studenţie în felul nostru, în felul Econosofia.

Astept cu nerăbdare noul an, noii membrii plini de entuziasm, îl aştept pe domnul profesor Bokros să mă impresioneze şi la viitoarea ediţie „Economics through a Macrofying Glass„.

Cu mult drag, a voastră econosofistă, Ştefi

Raluca Enache, PM EMG (raluca.enache@econosofia.org)

Raluca încă e uimită de ce a descoperit în Econosofia (oamenii, economia, proiectele) încât nu se poate aduna să-și scrie testimonialul.  Va urma.

Laurentiu Tirca (laurentiu.tirca@econosofia.org)

Dupa doi ani de facultate in care m-am cautat fara succes, sansa a facut sa ii intalnesc pe oamenii din Econosofia si sa ma regasesc alaturi de ei. Aici am gasit un interes viu pentru stiinte exacte, amestecat cu o pasiune pentru  filozofie si politica, care fierte impreuna la focul dezbaterilor dau nastere intelepciunii economice – econosofiei. In acest mediu fertil s-a produs „inteleptirea” mea si reorientarea mea spre lucrurile care conteaza cu adevarat. Mai mult decat atat, aici am gasit oameni care mi-au oferit o prietenie calda si un sprijin puternic, lucruri pentru care le voi fi mereu recunoscator. In acest moment fac un master in economie si studiez mijloacele prin care ea poate fi pusa in slujba ameliorarii problemelor societatii (development economics).

Victor Dumitrache (victor.dumitrache@econosofia.org)

Ce-a reprezentat la început Econosofia pentru mine? Probabil că ceea ce reprezintă acum şi pentru mulţidintre voi, cei care n-aţi auzit prea multe despre Ea, dar sunteţi interesaţi să vă petreceţi studenţia într-un mod util, altfel decât mergând la cursuri plictisitoare şi/sau prin cluburi; Econosofia era atunci doar o oportunitate de a face voluntariat. La scurt timp după intrarea în club mi-am schimbatviziunea şi asta datorită oamenilor pe care i-am întâlnit aici. Oamenii care alcătuiesc Econosofia, foşti şi actuali membri, sunt garanţii ale faptului că generaţia următoare se va afla pe mâini mai bune. Mă simt mândru să fac parte din Econosofia!

Gabriela Radu (gabriela.radu@econosofia.org)me

Many of us call it home. For me it’s the place where I found people for whom the library is a fun place to be, people who consider economics a subject worthy of discussion not a subject you have to cram for at school, people who take research and studying seriously but most of all I found people like me and implicitly a place where I really feel like I belong. My future career plans include a master’s degree on geopolitics, a PhD on Chinese economics and a research project regarding virtual economies.View Robert Batca's profile on LinkedIn

Anca Stoian (anca.stoian@econosofia.org) Anca S.

Oamenii nu ştiu ce vor dacă nu li se propune ceva. Asta este Econosofia pentru mine: o propunere care îmi relevă noi orizonturi de dezvoltare şi multe oportunităţi. O răscruce care îmi conturează în faţa ochilor toate alternativele posibile şi îmi dă răgaz să le cântăresc astfel ca eu să aleg ce este mai bine pentru mine; drumul cel mai scurt, dacă sunt grăbită, sau un drum mai lung şi mai anevoios, dacă-mi place călătoria; sau chiar drumul înapoi; important este că aici am găsit un reper care mă ajută să-mi dau seama ce vreau de la viaţă, profesional vorbind, dar şi din alte puncte de vedere. Şi cum de se-ntâmplă toate acestea? Păi datorită oamenilor pe care i-am cunoscut aici, de la care încă mai am ce învăţa: profesionalism, dăruire, un veritabil interes pentru economie, dorinţa de a şti mereu mai multe şi de a înţelege mai bine şi, mai ales, pricepere în a-şi valorifica şansele. Degeaba îţi doreşti să ajungi departe dacă, pe lângă muncă susţinută, nu începi de astăzi să foloseşti tot ceea ce îţi este dat. Oamenii din Econosofia se implică – ştiu că trebuie să cumpere bilete pentru a câştiga la loterie. Mai mult decât atât, mai întâi află şi probabilitatea dobândirii premiului.

Irina Hărău (irina.harau@econosofia.org) Irina Hărău

“Ask five economists and you’ll get five different answers – six if one went to Harvard.” (Edgar R. Fiedler)

Asta am învăţat eu în Econosofia. Contrar înclinaţiei mele pentru ştiinţele exacte, economia m-a captivat. “Nuanţele” economiei sunt mult mai diverse decât simplele non-culori alb-negru şi distingerea nuanţelor, cred eu, se învaţă prin schimb de idei, interacţionând cu alţi oameni, nu doar din cărţi. Iar pentru asta există Econosofia!

Pentru mine, Econosofia e acel loc în care nu se consideră ciudat să dezbaţi la un ceai articole din “The Economist”, acel loc în care îţi simţi neuronii alergând de colo-colo, acel loc în care înţelegi ce înseamnă “Cogito ergo suum” şi simţi că “eşti”, acel loc datorită căruia ştii sigur că se poate şi altfel, mai bine… chiar acum şi chiar aici… acel loc şi mai ales acei oameni în preajma cărora ai vrea să fii mereu!

Alexandra Şarpe (alexandra.sarpe@econosofia.org) Alexa

Econosofia. Pentru mulţi este, poate, numele unui club sau doar un termen abstract. Pentru mine însă reprezintă amintirile, cunoştinţele acumulate, primul an de facultate, oameni frumoşi, discuţii interminabile, entuziasm molipsitor, pasiune, putere de muncă, schimbare, încredere, energie. Da, este un spirit greu de definit, care m-a cuprins încă de la început şi care a contribuit semnificativ la evoluţia mea personală şi profesională. Faptul că m-am alăturat echipei Econosofia m-a ajutat să înţeleg importanţa pasiunii şi a profesionalismului în tot ceea ce fac. Aici am găsit acei oameni care preţuiesc cunoaşterea şi pentru care economia este mai mult decât teoria învăţată în grabă pentru un examen.

Diana Moldovan (diana.moldovan@econosofia.org) Diana Moldovan

Econosofia e provocare. O provocare a minţii care te împinge să gândeşti şi să te descoperi.
Pentru mine, cronologic, Econosofia a fost aşa: 1. uimire (wow, avem aşa ceva în România?), 2. scepticism (eh, zic şi ei aşa, că se dezbate şi se leagă prietenii… cum să îşi facă promovare altfel…), 3. înlăturarea îndoielilor (oamenii aştia chiar iau în serios ceea ce spun), 4. bucurie (în sfârşit oameni normali), 5. frustrare (dintr-aia utilă, care te provoacă), 6. implicare, 7. evoluţie, to be continued.

Flavia Caia (flavia.caia@econosofia.org) Flavia

Acest an în Econosofia a însemnat pentru mine multe împliniri, o experienţă care m-a marcat şi mi-a deschis noi orizonturi. Am cunoscut oameni deosebiţi, inteligenţi, informaţi, entuziaşti şi împreună am realizat şi am învăţat multe lucruri. Participarea la organizarea proiectului Economics through a Macrofying Glass 2009, la dezbateri şi la conferinţe m-a ajutat să mă dezvolt foarte mult, atât pe plan profesional cât şi personal.

Econosofia a fost o etapă importantă în evoluţia mea, care m-a propulsat pe măsură ce m-am implicat.  Sunt foarte încântată de ceea ce înseamna acest club.

Andra Culiţă (andra.culita@econosofia.org) Andra Culita

Econosofia e un cuvânt magic. Pentru mine a oprit timpul în loc de fiecare dată, l-a lungit până la ore imposibile când lucram cu drag alături de nişte oameni minunaţi, l-a scurtat atunci când mă luptam cu morile de vânt ascunsă într-o bancă oarecare din ASE. Şi mi-a dat aripi să zbor prin alte ţări, cu alţi oameni, cu alte idei.

Econosofia e doar o portiţă, un pretext atunci când ne întâlnim, pentru că orice discuţie se transformă într-dezbatere şi orice idee devine în sine un scop. Mi-e drag să cresc aici în Econosofia şi poate o să reuşesc într-o zi să dau înapoi tot ce am primit.

Traian Delcă (traian.delca@econosofia.org)

Am aflat de Econosofia într-un moment în care încetasem să mai cred că la ASE voi putea găsi vreodată oameni interesanţi cu spirit polemic şi pasionaţi de economie; mai mult, am aflat de Econosofia când deja nu mai speram că îmi voi putea face prieteni printre cei pe care îi întâlnesc la facultate… Acum, evident, toate lucrurile astea s-au schimbat.

Alecsandra Ghiţă (alecsandra.ghiţă@econosofia.org)

Încă un afiş banal, lipit la intrarea în sala de lectură. Arunc o privire şi mă opresc. Recitesc pentru a ma dezmetici: „Do you speak economics?”.

Nimic mai mult, dar suficient pentru a uita de ce am ales să-mi petrec după-amiaza în sala de lectură. De aici până la a completa formularul de aplicare a fost doar un pas (acum, privind în urmă, constat că acest prim pas a fost asemenea unui prim pas făcut de un copil) . Entuziasmată, copleşită de emoţii şi punându-mi mereu întrebarea „Do I speak Economics?” am trecut de interviu, iar apoi de perioada de probă. De aici, relatarea mea nu mai poate urma un fir cronologic deoarece ar însemna să ordonez evenimente, întâmplări, care pur şi simplu nu pot fi comparate sau ordonate.

Această evadare din rutina ASE-ului a fost posibilă datorită oamenilor deştepţi pe care i-am întâlnit aici, oameni care m-au motivat şi m-au inspirat. Faptul că m-au acceptat în grupul lor a reprezentat şi reprezintă în continuare un motiv de a ma simţi „one of a kind-not one from the crowd”.

Erminia Jilavu (erminia.jilavu@econosofia.org) Emmy

Câteodată micile decizii inspirate se dovedesc a fi extrem de importante, aşa cum a fost în cazul meu decizia de a deveni parte din Econosofia. Acum, dupa un an, îmi dau seama că nici nu bănuiam eu cât de mult îmi va schimba asta viaţa, în cel mai bun sens al cuvântului. Mă simt cu adevărat norocoasă să pot face parte dintr-o asemenea comunitate, cu oameni deosebiţi ce au idei măreţe pe care, cu devotamentul şi entuziasmul lor, le pot transforma în proiecte de succes. Să pot descrie în cuvinte mai multe experienţa de „econosofistă” este foarte greu, iar dacă ar fi să enumăr toate lucrurile bune, mi-ar trebui pagini întregi. Aşa că nu-mi ramâne decât să spun că Econosofia nu este un simplu club studenţesc, ci ea creşte şi se dezvoltă pe măsură ce şi noi creştem şi ne dezvoltăm datorită ei. Da, împreună suntem mai puternici!

Andreea Popescu (andreea.popescu”econosofia.org)

Ce am gasit in Econosofia? Daruire si vointa. Combinatia perfecta intre inteligenta si putere de munca defapt  se traduce prin  daruire si vointa. Oameni care nu ar ezita să schimbe o noapte de somn pentru o prezentare perfectă. Oameni pasionati  şi prieteni adevarati. Iar  pentru generaţia viitoare Econososofia: Zambeste! Aceasta plimbare va fi o calatorie frumoasa si o noua provocare care nu te va face decat sa cresti !

 

2008-2009

Loredana Coşcotin, Preşedinte (loredana.coscotin@econosofia.org) Loredana Coşcotin

Econosofia este locul care m-a făcut să gândesc altfel.

Dintr-o dată am descoperit oameni cu care simţeam că mă cunosc de o veşnicie şi care în timp au devenit cei mai buni prieteni. Am descoperit cât de diferiţi sunt cu toţii şi cât de interesant poate să fie să vezi atâtea personalităţi diferite cu acelaşi interes – economia. De la ei am învăţat multe şi o dată cu ei am crescut. Participarea în organizarea proiectelor „Economics Through a Macrofying Glass” şi „Econosofia Debate Sessions” au fost cele mai mari realizări ale mele şi cuvintele care atârna cel mai greu în al meu CV.

Stau în faţa paginii albe, a trecut o oră şi mă gândesc de ce nu pot spune mai mult decât atât. Nu există cuvinte care să comprime cel mai frumos an al facultăţii mele cum nu există cuvinte să descrie Econosofia; pentru că nu este doar un club, ci sentiment, oameni, experienţe, viaţă .. şi toate testimonialele de până acum şi toate cele care vor veni sunt Econosofia.

Mădălina Calen (madalina.calen@econosofia.org)

Singurul meu regret legat de decizia de a deveni membru Econosofia este că nu am făcut acest pas mai devreme, respectiv din primul an de facultate. Economia a fost principalul meu domeniu de interes încă din liceu şi totodată şi motivul primar pentru care am vrut să mă alătur acestui grup de studenţi cu care aveam să împărtăşesc aceeaşi pasiune, care m-au molipsit cu entuziasmul lor, de la care am avut atât de multe lucruri de învăţat şi care mi-au devenit prieteni de suflet. Am participat alături de ei la dezbateri, am organizat proiecte, am cunoscut cu adevărat ce înseamnă să faci parte dintr-o echipă şi să-ţi doreşti mereu să realizezi cât mai multe, să te autodepăsesti. In Econosofia am devenit un om mai bun din toate punctele de vedere, mai puternic şi mai înţelept. Oricât de mult aş scrie despre această şansă pe care am avut-o nu este suficient pentru că cea mai bună metodă de a afla ce inseamnă acest club şi de a cunoaşte oameni cu adevărat valoroşi este să te implici. În prezent sunt anul 3 şi studiez un semestru în Portugalia, la Universidade do Porto, ca urmare a unei burse Erasmus şi aştept cu nerăbdare să mă întorc în ţară pentru a putea încheia anul alături de ei.

Bianca Ilarie (bianca.ilarie@econosofia.org) Bianca

Econosofia a însemnat pentru mine un orizont deschis spre cunoaştere, învăţare, preţuirea unor idealuri rare. Aş adăuga că mi-a folosit la a recunoaşte calităţi superioare în oamenii din jurul meu: inteligenţă, gândire economică, informare, spirit voluntar şi, nu în ultimul rând, preocupare pentru a evolua în interiorul ţării noastre, mai degrabă decât graba de a abandona misiunea pe care o avem fiecare dintre noi: schimbarea în bine a universului nostru personal. Cred că am evoluat în spiritul Econosofia.

Oana Furtună (oana.furtuna@econosofia.org) Oana

Econosofia înseamnă oameni deştepţi, polemici interminabile şi puncte de vedere susţinute ferm. E o sărbătoare a informaţiilor, în care oferi şi primeşti. Econosofia e o masă rotundă. E despre bucuria de a vedea rezultatul muncii tale. Despre a-ţi face prieteni cu care să toceşti şi să petreci deopotrivă. Despre a nu judeca şi a nu fi judecat. E despre evoluţia ta. Timpul în Econosofia a marcat traseul devenirii mele. Eco e o alegere de care sunt cu adevărat mândră.

2007-2008

Denis Gorea, Preşedinte (denis.gorea@econosofia.org)

M-am hotărât să devin membru Econosofia după ce am pDenis Goreaarticipat la trei proiecte ale clubului. Este unul dintre cele mai frumoase lucruri care mi s-au întâmplat până acum. Am cunoscut aici oameni foarte diferiţi, dar care sunt uniţi de pasiunea lor pentru economie. Am avut ocazia să învăţ macroeconomie de la domnul Lajos Bokros în timpul în care am fost Project Manager al proiectului Changing Currency, Redefining Economics. În acest moment sunt preşedintele clubului Econosofia şi încerc să păstrez tradiţiile clubului. Pentru mine, Econosofia este completarea perfectă a educaţiei în domeniul economic. Pe lângă preocuparea mea pentru macroeconomie, sunt pasionat de psihologie şi sunt un adept înflăcărat al liberalismului după principiile Şcolii Austriece . Peste cinci ani mă văd terminând teza de doctorat la una dintre cele mai bune universităţi din lume. Cristi Constantin

Cristi Constantin (cristi.constantin@econosofia.org)

Când am început Facultatea de Management, am devenit şi membru Econosofia. A fost pentru mine un privilegiu să cunosc oameni noi, cu interese comune ce ulterior mi-au devenit prieteni buni. Experienţa dobândită în Econosofia m-a facut să-mi schimb mentalitatea, să privesc altfel lumea, să-mi dau seama cât de importanţi sunt oamenii pentru mine şi mai ales ce vreau să fac pe viitor. Vreau să folosesc ce am învăţat în Econosofia în domeniul vânzărilor şi resurselor umane pentru a-mi deschide şi administra propria afacere.View Robert Batca's profile on LinkedIn

Robert BatcaRobert Bâtcă, PM EMG (robert.batca@econosofia.org)

Am avut norocul să aflu de Econosofia ca participant la Economics through a Macrofying Glass în 2006. Părea incredibil cum cei câţiva oameni din echipa organizatoare reuşeau să ne aducă cei mai buni economişti din România şi de asemenea să ne pună în contact cu expertiza domnului Lajos Bokros de la Banca Mondială. Câteva luni mai tarziu, ca membru Econosofia, m-am ocupat de promovarea proiectelor şi de cercetare. Experienţa de un an ca membru al clubului m-a ajutat sa obţin un stagiu la Banca Naţională. În septembrie 2007, împreună cu încă trei colegi am avut ocazia să prezint o lucrare la Conferința “Tineri Economiști” organizată de BNR şi CEROPE. Acum studiez economia şi matematica. În viitor vreau să mă ocup cu cercetarea în macroeconomie şi inginerie financiară, fără să îmi neglijez pasiunea pentru fizica teoretică şi artele vizuale. Cei doi ani în Econosofia m-au lăsat cu prietenii valoroase şi cu o experienţă profesională pe care nu cred ca aş fi putut să o am altundeva în România. View Robert Batca's profile on LinkedIn

Andreea Voicu (andreea.voicu@econosofia.org)

Econosofia reprezintă o forţă, o stare de spirit pentru cei care ajung să facă parte din această “ mică societate exclusivistă”. O dată ce ai inceput, vrei să faci totul “Eco style”. Econosofia este energie, spirit, pentru că numai aşa poate fi justificat , modul de organizare, loialitatea, dedicarea şi profesionalismul membrilor, care investesc atât de mult în această organizaţie, fără să fie obligaţi sau plătiţi. Econosofia nu-ţi oferă la sfrâşitul lunii un cec, însă îţi oferă ceva mai bun decât atât: îţi deschide noi orizonturi, îţi oferă dezvoltare personală, te invaţă ce insemnă lucrul în echipă, te face să-ţi doreşti tot timpul mai mult, să crezi că într-o zi vei putea schimba ceva şi toate acestea folosind cunoştinţe de macroeconomie, pieţe financiare şi politici publice. Acest club reprezintă un reper pentru toţi pasionaţii de economie şi în acelaşi timp este un loc cu care te poţi identifica, îţi oferă un sentiment de apartenenţă.

Studiez Relaţii Economice Internaţionale la Academia de Studii Economice Bucureşti, în prezent sunt studentă Erasmus la Universitatea Cantabria din Santander, unde studiez Stiinţe Economice şi Empresariale. Mă interesează domeniul Politicilor Publice, Economia Mediului, Macroeconomie, Managementul Întreprinderii si Psihologie.

Alin Beg (alin.beg@econosofia.org)

Dupa ce am fost dezamăgit de o universitate sub-mediocră, am descoperit că există totuşi studenţi care vor mai mult. Pe unii dintre ei i-am găsit în Econosofia. Cu proiecte ce pun accentul pe cunoaştere şi nu te transformă în „roboţei proactivi”, Econosofia m-a ajutat să-mi aleg domeniul în care vreau să-mi construiesc cariera: macroeconomia. D-nul Lajos Bokros, o personalitate a cărei nume se aude adesea în discuţiile dintre membri, a contribuit la formarea imaginii mele despre cum ar trebui să arate un mediu academic, mediu care din pacate poate fi găsit cu greu în Bucureşti. De aceea peste câţiva ani mă văd terminând un master în economie cantitativă la Frankfurt (Main).

Andreea BicuAndreea Bicu (andreea.bicu@econosofia.org)

Pasionată de macroeconomie şi relaţii internaţionale, neofit în domeniul dreptului şi veşnic nehotărâtă, îmi găsesc mereu gândurile şi orele pierdute în mult prea mult direcţii. Luând parte la proiecte Econosofia atât ca simplu participant (Economics through a Macrofying Glass) cât şi ca organizator (revista electronică http://www.econosofia.org, Changing Currency, Redefining Economics), mi s-a oferit ocazia unică de a interacţiona cu economişti renumiţi şi indivizi de excepţie. Printre cursuri la facultăţi, ore petrecute în bibliotecă, note muzicale şi cărţi citite pe canapeaua mea roşie, Econosofia înseamnă pentru mine dezvoltare profesională şi personală şi are acel ceva care mă face să mă întorc încă o dată şi încă o dată… View Robert Batca's profile on LinkedIn

Ana-Maria BoiogluAna-Maria Boioglu (ana.boioglu@econosofia.org)

Am devenit membră Econosofia în 2006, la puţin timp de la începerea primului an universitar şi pot spune că a fost una dintre cele mai tari experienţe ale vieţii de student. Entuziasmul, creativitatea şi setea de cunoaştere a oamenilor din Econosofia sunt pur şi simplu molipsitoare. Cu ajutorul acestui entuziasm insuflat de colegii mei am reuşit să jonglez cu cele două facultăţi (Administrarea Afacerilor în limba franceză – ASE şi Ştiinţe Politice – SNSPA) şi să mă implic în proiectele Econosofia Debate Sessions şi revista Econosofia. EDS-ul, în special, a însemnat pentru mine nu numai şansa de a cunoaşte experţi din domeniile macroeconomic şi politic, dar şi un impuls extraordinar dezvoltării mele personale.View Robert Batca's profile on LinkedIn

Raluca SarpeRaluca Şarpe (raluca.sarpe@econosofia.org)

„Econosofia este clubul studenţilor pasionaţi de macroeconomie”. Acestea au fost cuvintele-cheie care m-au determinat să mă alătur echipei Econosofia, anul trecut. Pe vremea aceea, Econosofia însemna pentru mine o şansă imensă de a cunoaşte studenţi cu aceleaşi interese ca şi mine, de la care şi împreună cu care urma să învăţ o groază de lucruri interesante şi totodată o şansă de a lucra în echipă, la organizarea de proiecte. Şi aşteptările mele au avut ecoul dorit. Am lucrat la proiecte, am cunoscut personaje importante din domeniul economic, am participat la dezbateri şi chiar am stat la masa cu un fost director al Băncii Mondiale. Totuşi, uitându-mă înapoi, îmi dau seama ca cel mai mare câştig ca membru al acestui club l-au reprezentat pentru mine oamenii. Am întâlnit aici oameni cu totul deosebiţi, ambiţioşi, cu ţeluri înalte, pe care nu exagerez deloc dacă îi numesc „a doua mea familie”. Econosofia este unul dintre cele mai bune lucruri care mi s-au întâmplat până acum; o experienţa care m-a schimbat, mi-a dat încredere în mine şi mi-a insuflat dorinţa de a ţinti sus, tot mai sus. Ce-mi doresc să fac în viitorul apropiat? Un master pe Finance&Banking, în străinătate. Îmi place să cred că Econosofia este o materie ce va pluti mereu peste timp… View Robert Batca's profile on LinkedIn

Irina StangaIrina Stângă (irina.stanga@econosofia.org)

Am luat decizia de a intra in Econosofia inca din primul an de facultate. A fost o alegere foarte inspirata deoarece mi-a oferit noi perspective asupra domeniului meu de specialitate si m-a ajutat sa imi descopar pasiunea pentru macroeconomie. Psihologia este o alta zona din sfera stiintelor sociale pe care incerc s-o aprofundez iar in Econosofia am avut ocazia sa-mi aplic cunostintele cand am lucrat la EDS si CCRE pe partea de resurse umane. Aici am luat contact cu cei mai importanti profesionisti din domeniul economic si lucrez cu oameni de care ma leaga o prietenie stransa. Econosofia a avut un rol important in dezvoltarea mea, atat din punct de vedere profesional cat si personal.View Robert Batca's profile on LinkedIn

poza.jpgDragoş Prioteasa (dragos.prioteasa@econosofia.org)

Despre Econosofia am auzit prima dată când am intrat în Voluntari pentru Idei şi Proiecte, în primul an de facultate. Decizia de a intra într-o asociaţie studenţească s-a dovedit una inspirată pentru că am avut multe de învăţat şi am cunoscut studenţi ca mine dintre care mulţi mi-au devenit cu timpul prieteni. Am luat hotărârea să aplic pentru Econsofia în anul II, dupa ce am participat la proiectul Economics through a Macrofying Glass, organizat de club. Îmi place această organizaţie în special pentru oamenii care fac parte din ea. O găsesc un mediu excelent de a-ţi „cultiva” pasiunea pentru economie, în sensul larg, pe care toţi membrii săi o împărtăşesc. Pe lângă proiectele organizate de Econosofia, faptul că găsesc o mulţime de lucruri comune cu membrii clubului este cel mai mare câştig al acestei experienţe. Sunt interesat de macroeconomie, finanţe private şi cel mai probabil în viitor mă voi ocupa de ceea ce înseamnă piaţa de capital.View Robert Batca's profile on LinkedIn

  • 2006-2007

Veronica Preotu, Preşedinte (veronica.preotu@econosofia.org)

Econosofia pentru mine? Cea mai mare provocare şi responsabilitate. Suprema motivaţie şi momentul de autodefinire. Este acel „dacă n-ar fi fost, n-aş fi ajuns aici”.

Înseamnă să reclădeşti o idee îndrăzneaţă, să investeşti în oameni minunaţi, proiecte în care „punem ţara la cale”. Înseamnă şedinţe pregătite cu o noapte înainte, agende cu sarcini de îndeplinit, întâlniri cu parteneri pe care să-i convingi că ideea îndrăzneaţă merită, tracul din deschiderea proiectelor în care povesteşti cu vocea tremurândă ce înseamnă Econosofia şi care este sensul muncii echipei tale. Şi toate acestea pentru că, în final, să ai parte de o recunoaştere imensă prin prisma zâmbetelor celorlalţi şi acel sentiment de împlinire cu tine însăţi.

Econosofia înseamnă cunoaştere şi puterea de a schimba împreună. Aceasta este ceea ce îl defineşte pe fiecare student care trece sau a trecut prin şcoala Econosofia. Este acel „niciodată nu se ştie cine dă şi cine primeşte” al lui Noica.

Sunt licenţiată în Economie la Universitatea din Orleans, Franţa, şi în prezent în anul I de MSc în Economics în cadrul HEC Lausanne, Elveţia. Domeniile mele de interes: macroeconomics, monetary economics, economic policies, international finance, behavioural economics.

http://veronesses.blogspot.comView Robert Batca's profile on LinkedIn

Laura RomanLaura Roman (laura.roman@econosofia.org)

Daca m-ar întreba cineva la ce şcoala am fost în anii 2005-2007, le-aş răspunde zâmbind: Econosofia şi VIP. După care, dacă ar fi necesar, aş adăuga şi Facultatea de Administrare a Afacerilor a ASE şi Facultatea de Ştiinţe Politice a SNSPA. În prezent studiez economia întreprinderii la Universitatea din Trier, Germania. Econosofia mi-a dat posibilitatea de a lărgi cunoştinţele în domeniile mele de interes. Din momentul în care am intrat în clubul Econosofia am simţit cum noi ferestre s-au deschis în faţa mea spre: noi surse de informare, dezvoltare personală şi spre oameni inteligenţi şi frumoşi pe care îi voi avea mereu prieteni. Econosofia a fost o experienţa intensă, unică şi ireversibilă, uneori puţin cam nebunatică, întotdeauna plină de sete de cunoştinţe, experienţe şi încercări, atât profesionale cât şi personale.View Robert Batca's profile on LinkedIn

AngheAnghel Negriul Negriu (anghel.negriu@econosofia.org)

Recent am avut o discuţie foarte interesantă cu Veronica despre ce reprezintă un om inteligent şi am realizat că inteligenţa nu presupune doar un nivel ridicat al IQ. Un IQ ridicat rămâne condiţia necesară dar nu şi suficientă. Şi chiar dacă mi-am dat seama de acestea recent, dacă mă gândesc retrospectiv realizez că schimbarea în gândirea mea s-a produs anul trecut în Econosofia: am devenit cu adevărat inteligent (se pare că nu şi modest). Acum ştiu că o persoană cu adevărat inteligentă face ceva cu talentul său, realizând în acelaşi timp că tot ce cunoaşte, înţelege, face sau creează nu este doar un simplu joc, ci toate acestea trebuie împărţite cu ceilalţi, spre binele tuturor. Anume asta am găsit eu în spiritul Econosofia.

Ana TonitaAna-Maria Toniţă (ana.maria.tonita@econosofia.org)

Mă bucur foarte tare că în anul I am avut inspiraţia de a aplica la Econosofia. La început am intrat în club fără să ştiu ce înseamnă sau ce presupune. De la prima şedinţă m-au impresionat alumnii realizaţi şi proiectele de succes organizate. Dar nu am luat toate astea prea în serios. Fără să-mi dau seama însă, la începutul anului doi am realizat că Econosofia devenise una din priorităţile mele! Şi chiar una extrem de importantă! Econosofia a fost una din marile mele realizări din anul II de facultate. Aici am cunoscut oameni care nu numai ca îmi sunt prieteni, dar pe care îi admir şi de la care încă am de învăţat. Am primit putere, încredere şi dorinţă de mai mult de la Econosofia şi sper că am dat măcar o parte înapoi. Iar acum îmi aduc aminte cu drag de şedinţele lungi dar care treceau atât de repede, de discuţiile înflăcărate, de emoţiile primei zile de proiect şi de bucuria reuşitelor împreună. Şi da, Econosofia m-a ajutat să cresc.

Maria Popilciuc

Maria Popilciuc (maria.polipciuc@econosofia.org)

Econosofia este unul din lucrurile cele mai bune care mi s-au întâmplat de-a lungul anilor de studii la ASE. Am fost un membru activ din 2005 până în 2007. În această perioadă, am fost implicată ca PM al revistei online pentru studenţi www.econosofia.org, ca PR şi Marketing Officer pentru ediţia din 2006 a proiectului Economics through a Macrofying Glass, sau ca simplu participant în multe alte proiecte. Datorită tuturor acestor funcţii, am învăţat cum să lucrez într-o echipă, câteodată ca membru, iar câteodată ca lider; cu momente dificile uneori, iar alteori cu întreaga echipă lucrând ca un singur om; de asemenea, am învăţat că succesul s-ar putea să nu îţi bată la uşă după prima încercare, dar că acesta nu este un motiv ca să renunţi, ci dimpotrivă. O idee la care ţii se poate transforma într-un proiect minunat, atâta vreme cât tu crezi în asta. Dar lecţia cea mai importantă pe care am învăţat-o din Econosofia este şi ceea ce o deosebeşte de alte organizaţii studenţeşti: aici, ideile sunt punctul de plecare într-un proiect, şi nu doar o parte minoră a acestuia. M-am simţit foarte bine în Econosofia, pentru că am descoperit că mai există şi alţi oameni care îmi împărtăşesc un hobby… „de tocilar”: să comunicăm idei, şi să fim dispuşi să vedem dincolo de ambalajul lucrurilor care ne înconjoară.

Am să menţionez totuşi şi o problemă pe care am avut-o, fiindcă această parte poate servi drept sfat pentru viitorii membri care s-ar putea împotmoli aici: am avut momente în care m-am îndoit că mă pot ridica atât la aşteptările celor care m-au recrutat, cât şi ale mele proprii cu privire la Econosofia, şi asta deoarece pentru mine, spre deosebire de alţi colegi din Econosofia, „Economie” nu este răspunsul final la întrebarea „Ce îţi doreşti să faci în viaţă?”, ci doar un mijloc de transport spre acest răspuns. Dacă vă veţi lovi vreodată de această problemă, dragi viitori colegi, nu vă faceţi griji: Econosofia apreciază diversitatea, şi faptul că aţi fost recrutaţi dovedeşte că puteţi aduce o contribuţie valoroasă. Cât priveşte statutul meu actual, sunt o proaspătă absolventă a FABBV, în căutarea unui internship internaţional pe marketing, pe care îmi doresc apoi să-l continui cu un master în acelaşi domeniu.

Andreea AraboaieiAndreea Araboaei (deea_a1609@yahoo.com)

Am intrat în clubul Econosofia în primul meu an în cadrul Asociaţiei VIP. Sunt mândră că am cunoscut asemenea oameni de la care am avut foarte multe de învăţat, ceea ce m-a motivat şi mai mult. E o senzaţie extraordinară când participi la dezbateri cu prietenii tăi de la care fie înveţi, fie le împărtăşeşti din cunostinţele tale. Econosofia este locul din care nu vrei să pleci, locul unde prietenii îţi sunt mereu aproape. Am fost organizatoare a proiectelor Econosofia în 2006 şi am participat la cele din 2007. În afară de cunoştinţele pe care le acumulezi la aceste proiecte, este interesant să observi cum evoluezi şi cum nu mai ai emoţii să discuţi cu invitaţii în timp ce iei masa cu ei despre diferite subiecte, începând cu expansiunea ţărilor estice şi terminând cu planurile tale de viitor. Observ cu drag că gradul de profesionalism al proiectelor Econosofia şi al membrilor acestui club creşte de la an la an.

2005-2006

Monica Neagu, Preşedinte (monica.neagu@econosofia.org) – the year that she lead the club two projects were made possible: Risk Management and Economics through the Macrofying Glass whose success reiterated Econosofia’s fame and prestige. Monica was project manager of the latter, a project that benefited from the presence of professor Lajos Bokros.

Alex Bernea (alex.bernea@gmail.com) – Alex is a fourth year student at the Business Administration Faculty, French major. He was project manager for the Risk Management project as well as a member of the Sales team for Economics through a Macrofying Glass. As a member from 2004 he helped new members integrate in the team and achieve the best of results.View Robert Batca's profile on LinkedIn

Karina Semeniuc (semeniuc_karina@yahoo.com) – Karina is fourth year student at ASE, Finance and Banking Faculty and coordinated the PR team for Risk Management. She was also involved in organizing the Economics through a Macrofying Glass project.

Ioana Covaci – Ioana is a fourth year student at the International Relations Faculty; She was an organizer for Economics through a Macrofying Glass and for the recruitment campaign in 2006. She is interested in international business.

Miruna Amarie – Miruna is a graduate of the Economics Faculty. She was an organizer for Economics through a Macrofying Glass in the Human Resources department. Miruna was also a member of the recruiting team in 2006.

Eliza Spătaru – Eliza is a graduate of Business Administration Faculty, French Major. She was an organizer for Risk Management and Economics through a Macrofying Glass.View Robert Batca's profile on LinkedIn

  • 2004-2005

Nora Rusu – the four project that took place in the year that she coordinated the club were very successful: “Monetary policy seminars”, “The European challenge” and “EU Simulations” and the “Dealing with the Functional Market Economy” project which helped Econosofia establish a long-term relation with professor Lajos BOKROS, a person that has become a true friend of Econosofia.View Robert Batca's profile on LinkedIn

Alina Zeche – worked in the marketing department for the project made in 2004-2005 and during 2005-2006 she was vice-president of Econosofia. Currently she works for PricewaterhouseCoopers.

Tiberiu Căpanu – worked for the Sales and Human Resources. Currently he works for Ernst and Young as a financial consultant.View Robert Batca's profile on LinkedIn

Roxana Chesoi – Project Manager for the EU Simulation project; during 2004-2005 she was a member of the Human Resources department.View Robert Batca's profile on LinkedIn

2003-2004

Mihai Alexandru Pop – was in the Sales department.View Robert Batca's profile on LinkedIn

Ghenadie Vîrtosu – was a member of the marketing and sales departments for the Challenges in a functional Market Economy project.View Robert Batca's profile on LinkedIn

Elena Spătaru – a member during 2003-2005 she coordinated the internship project in 2004-2005 as well as the European Challenge project.View Robert Batca's profile on LinkedIn

Andreea Odangiu – she worked for the Challenges in a functional Market Economy project. She currently works for the NBR.

2002-2003

Siegfried Mureşan – în anii în care a fost preşedinte s-au realizat 2 proiecte de mare anvergură: Reforma Structurală în România, sub Înaltul Patronaj al Primului Ministru al României, proiect ce a primit 4 premii Oskar acordate de revista Capital şi România în UE: premise şi perspective, ce s-a bucurat, de asemenea, de o lista impresionantă de invitaţi români şi din străinătate.View Robert Batca's profile on LinkedIn

Dana Timar – Project Manager al proiectului România între NATO şi UE: o abordare politică, economică şi socială, ea a colaborat şi la realizarea celorlalte proiecte din perioada 2002-2005, în special în cadrul echipelor de vânzări, fiind cea care a elaborat o serie de traininguri pentru această specializare în Econosofia; de când a devenit alumnae, a ţinut numeroase traininguri în cadrul clubului, menţinând o strânsă legătură cu noile generaţii. În prezent, este consultant în cadrul companiei de consultanţă în management Ensight.View Robert Batca's profile on LinkedIn

Alin Angheluţa

2001-2002

Dan Cătăneţ (2000-2002) – a pus bazele Econosofia şi a construit practic clubul, coordonând proiectele realizate în cei doi ani, inclusiv revista electronică. Evenimentele organizate în timpul lui au creat imaginea unei organizaţii profesioniste, imagine ce a ridicat standardul de calitate al clubului.View Robert Batca's profile on LinkedIn

Mioara Băncescu – Project Manager al proiectului Cadrul instituţional specific economiei de piaţă în România (2001), precum şi coordonatoarea PR a clubului timp de 3 ani. Ea a reuşit să aducă la proiectul Reforma Structurala în România mai multe personalităţi decât a reuşit vreodată o agenţie de PR: primul-ministru şi patru dintre consilierii săi, cinci miniştri, guvernatorul şi economistul-şef al BNR, preşedinţii a patru bănci şi şeful asociaţiei bancherilor, preşedintele şi directorul general al BVB, şefii a trei organizaţii patronale, şefii misiunilor la Bucureşti ale FMI, Băncii Mondiale şi Comisiei Europene, directorul Băncii Mondiale pentru Europa Centrală şi de Est, plus şase economişti de top şi managerii câtorva mari companii (Capital, decembrie 2002).View Robert Batca's profile on LinkedIn

Laurenţiu Dinu – a colaborat la proiectele importante realizate în perioada în care a fost membru activ. Actual alumnus, el a păstrat permanent legătura cu noile generaţii, insuflându-le dorinţa de a cunoaşte şi de a se implica în mod constructiv în activitatea Econosofia. Momentan, el este consilier în cadrul Ministerului Integrării, delegat la Buxelles.View Robert Batca's profile on LinkedIn

Alina Racu – s-a ocupat de coordonarea departamentului de HR împreuna cu Cristina Marian, fiind mereu interesata de motivarea membrilor şi participanţilor la proiecte. De asemenea, a fost coordonatoarea secţiunii socio-culturale din cadrul revistei virtuale Econosofia.

Cristi Tudorescu – a fost printre primii membri recrutaţi de Econosofia. Mereu interesat de nou, el a participat la organizarea proiectelor Econosofia care au adus prestigiul clubului de economie. Actualmente, el este senior financial analyst la Vanguard şi, în această calitate, a fost invitat la proiectul Risk Management (22-24 martie 2005).View Robert Batca's profile on LinkedIn

Cosmin Tănase – pe lângă activitatea de organizare a proiectelor Econosofia, el a contribuit şi la realizarea studiului cu tema Liberalizarea pieţei de energie electrică împreună cu Nora Rusu şi Ana Ureche; în prezent, lucrează la Unilever.View Robert Batca's profile on LinkedIn

Dorin Mantescu – în prezent, Consilier al Ministrului Finanţelor Publice, el a participat la Economics through a Macrofying Glass unde a susţinut un seminar cu tema politici fiscale. De asemenea, el a fost invitat la dezbaterile interne din cadrul clubului.View Robert Batca's profile on LinkedIn

Cristina Marian – responsabil HR – se ocupa mereu de motivarea membrilor precum şi de partea de recrutare şi selecţie. Sub coordonarea ei, se stabilea un profil al candidatului pentru club şi pentru proiecte şi se redacta şi o listă de întrebări pentru interviu.View Robert Batca's profile on LinkedIn

Ana Ureche – a lucrat pe partea de HR în cadrul proiectelor şi a contribuit la realizarea studiului cu tema Liberalizarea pieţei de energie electrică împreună cu Nora Rusu şi Cosmin Tanase; în prezent, lucrează în cadrul ING.View Robert Batca's profile on LinkedIn