Ca in fiecare an econosofistii s-au delectat cu ce le place cel mai mult: seminarii si conferinte pe macroeconomie, finante si politici publice. Si unde altundeva decat la Economics through a Macrofying Glass.
Timp de doua saptamani, membrii Econosofia si studentii care au fost selectati, au participat la seminariile tinute de domnul Lajos Bokros, profesor la Central European University si fost director la Banca Mondiala, domnul Valentin Lazea – economist sef la BNR, domnul Lucian Anghel, economist sef al BCR, domnul Nicolaie Chidesciuc, economist sef al ING, domnul Tony Lybeck , reprezentant regional al FMI pentru Romania si Bulgaria si doamna Sonja Kreibich, reprezentant al ambasadei Germaniei.
Discuţiile si prezentarile s-au concentrat pe tema de anul aceasta: Metode moderne de crestere economica, iar participantii au lucrat in echipe pentru a realiza lucrari de cercetare legate de tema acestei editii. Temele abordate s-au axat pe politici monetare in Romania si in UE, modele de crestere pe bursa, iar lucrarea castigatoare a fost un studiu comparativ despre sustenabilitatea modelelor de crestere din China si India.
Multumim partenerilor din acest an pentru tot sprijinul oferit, participantilor acestei editii pentru interesul si implicarea de care au dat dovada si va astept sa luati parte la viitoarele evenimente Econosofia.
Reclame